26 Temmuz 2012 Perşembe

Londra 2012 Açılış Seremonisi Logo


Google bu sefer bizi olimpiyatları Unutturmadı ve 2012 londra olimpiyatları açılış gününde doodle olarak bizlere sundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Londra Olimpiyatları’nın açılışına katılmak üzere Londra’ya gitti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları açılışına İngiltere Başbakanı David Cameron’un davetlisi olarak katılacak. 3 günlük Londra ziyareti kapsamında Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’ndan hareket etti.

Türkiye’nin sportif alanlarda her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten Erdoğan, 
Londra 2012 Açılış Seremonisi bugünü kadar  Türkiye’nin katılımda en üst seviyede, katılım çok daha fazla gerek bireyselde gerek kollektif branşlarda ilkleri yaşadığı bir olimpiyat olacak” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin Londra’da 16 branşta katılacağını hatırlatarak, “Tabii bir rekor daha var; kadınlar bu olimpiyatlarda geçiyor adeta fark atıyor. 66’sı kadın, 48’i erkek toplam 114 sporcuyla olimpik dalda, 21’i kadın 46’sı erkek 67 paralimpik sporcuyla Londra’ya katılıyoruz. Toplamda 181 sporcumuz bu olimpiyatlarda yarışacak” dedi.

Devlet Başkanı Alma
Ev sahibi ülke Devlet Başkanı IOC Başkanı tarafından Olimpiyat Stadı’nın girişinde alınır. Londra 2012 Olimpiyat Açılış Töreni için, Majesteleri Kraliçe Jacques Rogge ile karşılaşacaksınız.
Atletler Parade
Stadyumu’nda katılımcı takımların bir alayı, ulus ulus. Takımlar birbirinden son Mart Olimpiyatları için ilk giren Yunan ekibi, ve Host Milleti ekibi (bu durumda Takım GB), dan, ev sahibi ülkenin diline göre, alfabetik sırayla girin.
Konuşmaları
Bir kez tüm ulusların Stadyumu ulaşan, LOCOG Başkanı Seb Coe Jacques Rogge ardından bir konuşma verecektir. Onlar resmen açık Oyunlar ilan Devlet Başkanı davet ederek onların konuşmalarını sona erecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder