26 Temmuz 2012 Perşembe

Köprü Çilesi 30 Ağustosta Bitecek

İstanbulluyu canından bezdiren köprü çalışmasında bakan rahatlacak tarihi verdi .Bakan Yıldırım, İstanbullu'yu çileden çıkartan FSM ve Haliç Köprüleri'ndeki bakım ve onarım çalışmalarının planlanandan 17 gün önce biteceğini söyledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım dün akşam FSM ve Haliç köprülerinde bakım-onarım çalışmalarını yapan işçilerle iftarda bir araya geldi. Hisarüstü karayolları şantiyesinde işçilerle oruç açan Yıldırım, köprüdeki çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı. Yıldırım, FSM ve Haliç Köprüsü'nde devam eden çalışmalarla ilgili müjdeyi de verdi, 'Şartlar bizden yana olursa 30 Ağustos'ta çalışmalar bitecek' dedi. Yıldırım şöyle devam etti:
17 GÜN ERKEN BİTİRECEĞİZ: Süreç bundan sonra hızlanacak. 17 Eylül tarihinde bitmesi gerekiyordu. İstanbullulara karşı biraz daha fazla özverili çalışacağız. Şartları zorlayacağız. Şartlar istediğimiz gibi giderse çalışmaları en geç 30 Ağustos tarihine kadar tamamlayacağız. 14 milyon İstanbulluya yüklenici firmamız, karayollarında çalışma yapan arkadaşlarımız söz verdiler. Kendilerine İstanbullular  adına teşekkür ediyorum. Tarihi 17 gün öne çekmiş olacağız. Kolay bir iş değil. Çok iddialı bir hedef, inşallah mahcup olmayız. 

YARISI TAMAMLANDI: Belirli şeritler trafiğe kapatıldı ve 7-24 kapsamlı çalışma gerçekleştiriyor. Her bir şeritte yapılan çalışmada 8 ayrı işlem yapılıyor. Yarın (bugün) öğlene kadar 8 şeritten 4 tanesini tamamlamış oluyoruz. İşin yarısı bitti. İş makineleri kaldırılarak trafiğe verilecek. Güney kısmında bulunan şeritlerin tamamı bitmiş olacak. Çalışma kuzeye alınacak. 2 şeritte sürdürülecek. Diğer 2 şerit trafiğe açık tutulacak. Bakım onarımı yapmazsak her geçen günün bize bedeli çok daha ağır olur. Olabilecek en uygun dönemi dikkate aldık.
ŞARTLAR BÖYLE GİDERSE: Çalışmalarda ilk faz 24 günde 2. faz 17 günde 3. ve 4. faz da kazanılan tecrübe ile daha kısa sürecek. Bütün bunlar bir şarta bağlı. O da hava koşulları. İklim şartları lehimize gelişti. İşlerimiz hızlandı. Şartlar böyle giderse fazla iş imkanına sahip olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder