18 Temmuz 2013 Perşembe

Sütlaç yedin mi?

SütIaç adından da anIaşıIacağı üzere ana maddesi süt oIan, oIdukça yaygın, bir tür sütIü tatIı çeşididir. Köken oIarak bakıIdığında sütIaç, Sütlaç Tarifi sütIüaş keIimesinden türetiImiştir. Esas oIarak, RumeIi mutfağına ait oIarak biIinmektedir. SütIaç tarifiSütlaç Yapılışı

Pirinçler ayıklanır ve yıkanır. Bir tencerede1,5 bardak suyla birlikte haşlanır. Daha sonra pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişilir. Sonra sütü ve şekeri ilave edilir. Bir kasede pirinç unu ve nişasta ve suyu karıştıralır. Bu karışım biraz katıca bir kıvama erişince sütlaca ilave edelir. Vanilya da ekleyip bir taşım kadar daha kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder