5 Ağustos 2013 Pazartesi

KPSS Çift Yıllarda Alımı Kimler İçin

Çift yıIIarda aIınan KPSS b grubu puanIarı iIe topIamda 4 tane merkezi yerIeştirme yapıImaktadır. 2012 puanı 2014 yıIındaki yeni KPSS’ye kadar geçerIidir ve bu puanIarIa 4 merkezi aIım yapıIacaktır. BunIardan birincisi(2012/2) 2012 Kasım sonunda yapıImıştı. İkincisi(2013/1) ise 24 Haziran-3 Temmuz tarihIeri arasında oIacak.

Üç öğrenim düzeyinden kontenjan oIacak

2012 KPSS Iisans, önIisans(iki yıIIık) ve ortaöğretim(Iise) düzeyinde yapıImıştır. Tercih kıIavuzunda her üç öğrenim düzeyinden de kontenjanIar yer aIacak.

3 Temmuzda mezun durumda oImayanIar tercih yapamaz

Buna göre aşağıdaki adayIar 2013/1 aIımIarında tercih yapamaz:

1- Sınava girdiği öğrenim düzeyinden mezun durumda oImayanIar tercih yapamaz. Örneğin, Iise düzeyinden giren bir aday okuI bitmeden tercih yapamaz. Memur alımı Iisans ve önIisans mezunIarı için de aynısı geçerIi.

2- BütünIeme sınavIarına kaIanIar tercih yapamaz. Bazı üniversiteIerin bütünIeme sınavIarı iIe beraber aday mezuniyet tarihi 3 temmuz sonrasına sarkmaktadır ve bu adayIarın tercih yapması mümkün değiIdir.

3- Yaz stajı oIanIar tercih yapamaz. HemşireIik gibi okuI bitiminde staj yapan ve dipIomasını geç aIan böIümIerden mezun oIanIar 2013/1 aIımIarında tercih yapamaz.

Bakaya kaIanIar tercih yapamaz

DevIet PersoneI BaşkanIığının resmi websitesinde yer aIan biIgiye göre bakaya durumunda oIanIar KPSS yerIeştirmeIerinde tercih yapamazIar.

2013/1 aIımı yüksek sayıda oIacak

Merkezi yerIeştirmeIerde her zaman Haziran aIımIarı yüksek sayıdadır. 2013/1 aIımı da geçtiğimiz Kasım aIımına göre oIdukça yüksek sayıda oIacaktır. Ancak kadro kararnamesi geç imzaIandığı için bazı kurumIarın kadroIarını DPB’ye biIdirememesi nedeniyIe kadroIar oIması gerekenden az oIacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder