2 Aralık 2012 Pazar

Kızılderili Resimleri, Kızılderili Görselleri, Kızılderili Hakkında

Çacukluğumuzdan beri Kızılderili olarak bildiğiz tek şey kaçın Kızılderililer geliyor sadece onladan korkardık fazla bir bilgimiz yoktu şimdiler ise hemen hemen herşeyi biliyor olduk ama isterseniz Kızılderili hakkında tekrar bi bilgi verelim istedik.Kızılderili Resimleri

Kızılderililer  ya da Amerika Yerliler  Sibirya kökenli Eskimo - Aleut halkları dışında kalan bütün Amerika yerlileri için kullanılan ortak birleştirici ad. Dilce birbiriyle akraba olmayan iki ayrı grupta toplanırlar: Sibirya kökenli olan Na-Dene dilleri ile Na-Dene dilleri dışındaki bütün Kızılderili dillerini içeren Amerind dilleri.
Kanada'da Indian («Kızılderili») adı "aşağılayıcı" (pejorative)  bulunduğu için yasal olarak kullanılmaz, onun yerine First Nations («İlk Milletler») terimi tercih edilir. Kanada'da Indian adı resmi olarak yalnızca Hintliler için kullanılır.

Amerika Birleşik Devletlerinde American Indian («Amerika Hintlisi») adı hem Kızılderililer hem de ABD vatandaşı olan Hintliler (Indian American olarak da geçer) için kullanılır. Alaska'daki Kızılderililer ile Eskimolar ise Alaska Natives   biçiminde adlandırılır.

Kuzey Amerika'nın en kuzeyindeki Kızılderililer Eskimoların güneyinde Subarktik Kızılderilileri adıyla kültür grubu oluşturan kuzeybatı Atabaskları ile kuzeydoğu Algonkin halklarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder